Fortsätt till huvudinnehåll

Vin gjort på mina Sverige odlade druvor


Jag har gjort vin på juice från mina odlade zilga druvor.
Min metod att göra juice av druvorna beskriver jag i denna checklist_my_juice.pdf
Min metod att sedan göra vin av juicen beskriver jag i denna checklist_my_zilga_wine.pdf


Vinet blir ett rubinrött vin.

Här får du även veta hur jag tagit fram dessa checklistor.
Min juice framställning.
Min vin framställning.

Hur smakar vinet?

Redan efter 1 månads lagring så smakar vinet som ett typiskt "husets vin" det sticker inte ut på något sätt utan smakar som vanligt rött vin. Smakerna är helt som de ska vara (högsta betyg), doften är dock bara på gränsen behaglig. Doften blir bättre av att vinet får lagras några månader till. För en månad sedan var doften inte ok. (Efter lagring tror jag vinet kommer att ha en svag doft av hallon.)
Efter 2 månaders lagring (5 juni-2020) har även doften blivit bra, men det dröjer nog några månader tills den förhoppningsvis blir perfekt. Jag är förvånad över att mina egenodlade druvor ger bättre vin än vin jag gjort på köpt druvjuice.

Kommentarer