Fortsätt till huvudinnehåll

Så här gör jag ett bra vin av druvor.


Jag har efter 72 försök äntligen lyckats tillverka ett bra vin! Men det var tack vare mina egenodlade druvor som jag lyckades. Med köpt druvjuice gick det inte att få bra vin. Jag har gjort vinet på juice från mina odlade zilga druvor. Min metod att göra juice av druvorna beskriver jag i denna
checklist_my_juice.pdf
Min metod att sedan göra vin av juicen beskriver jag i denna
checklist_my_zilga_wine.pdf


Vinet blir ett rubinrött vin.

Här får du även veta hur jag tagit fram dessa checklistor.
Min juice framställning.
Min vin framställning.

Hur smakar vinet?

Redan efter 1 månads lagring så smakar vinet som ett typiskt "husets vin" det sticker inte ut på något sätt utan smakar som vanligt rött vin. Smakerna är helt som de ska vara (högsta betyg), doften är dock bara på gränsen behaglig. Doften blir bättre av att vinet får lagras några månader till. För en månad sedan var doften inte ok. (Efter lagring tror jag vinet kommer att ha en svag doft av hallon.)
5 juni-2020:
Efter 2 månaders lagring har även doften blivit ok, men det dröjer nog några månader tills den förhoppningsvis blir bra. Jag är förvånad över att mina egenodlade druvor ger bättre vin än vin jag gjort på köpt druvjuice.
30-juni-2020:
Nu är doften bra (men kan nog bli bättre om några månader) och smaken är fortfarande som den ska vara.


Kommentarer