Fortsätt till huvudinnehåll

Vinberedning på 3.5kg druvor.

Jag fick ca 14 kg druvor i år på mina Zilga Labrusca vinstock.
Jag testar nu att göra vin av 3.5 kg druvor.
Det är ett tillåtet fusk att blanda i vatten och socker.

Del 1:


Del 2: (Nu ska vinet jäsa några veckor.)


Blupp Blupp:


Del 3 (Sista delen):

Vinet luktade inte gott. Det vin jag gjorde på druvor utan skal luktade något bättre, men jag misstänker att det kom med för mycket bakterier på druvorna och med jästen. Jag hade inte i något vinsvavla (SO2) som hämmar bakterietillväxt. I mitt nästa experimet kommer jag att sterilicera allt och ha i tillsatser så som vinsvalva, pectolase, vinsyra, citronsyra, polyklar, agar agar, bentonit och givetvis jästsalter (diammoniumfosfat). Jag har inte gett upp ännu, men jag kommer inte att göra "naturvin" någon mer gång, d.v.s. vin utan tillsatser. Inte ens om jag tar saften ångkokad direkt från saftmajan. "Utan tillsatser" betyder bakterier förr eller senare. Det är inte aptitretande. Nästa gång hoppas jag det går bättre för jag har nu fuskat genom att läsa på om vinframställning.

Kommentarer