Fortsätt till huvudinnehåll

Frost den 8 Juni 2009.

Efter en natt med nordlig vind och klar himmel så sjönk temperaturen till ca -1.5 grader när solen gick upp. Jag var där innan solen gick upp och passade på att elda lite ryckande kvickrots-rötter för att dämpa värmeutsrålningen när morgondimman lättade.
( Jag har senare läst att man gör rökelse av kvickrotsrötter!)


Det är rök som syns på bilderna, inte dimma.
Det är som kallast ca 30 minuter efter att solen gått upp.

Det mesta av röken drev iväg bort från min kolonilott så röken hindrade
inte vattnet på mitt bord att frysa. Mina grannars grödor fick nog större
glädje av mitt eldande än mina egna grödor.


Av mina grödor var det dock bara dillen som tog skada.

Kommentarer

Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.